“Work & Travel” prava prilika za mlade

“Work & Travel” program je prava prilika za mlade, koju svake godine iskoristi veliki broj srpskih studenata da poseti i radi u Americi.

Program traje nekoliko u meseci u kojem studenti rade razne poslve dok poslednji mesec najčešće putuju širom Amerike.

Pionir u realizaciji “Work & Travel” programa je svakako agencija Karavan Travel” koja punih 28 godina šalje studente iz Srbije u Ameriku.

Prema njihovim rečima do sada je više od 12.000 studenata učestovalo u programu, a najviše u Work & Travel USA”.

Od studenata koji učestvuju u programu se očekuje da budu odgovorni, ozbiljni, fleksibilni, prilagodljivi, savesni i vredni.

U okviru Work & Travel USA programa učesnici rade studentske, sezonske poslove u turističkim centrima širom Amerike.

-Inače u Lejk Plesidu živi i veliki broj naših ljudi, tako da se često mogao čuti srpski jezik. Sve što smo potpisali u ugovoru je bilo maksimalno ispoštovano, poslodavci su bili vrlo ljubazni i bili su uvek dostupni za nas. Radila sam u hotelu, a smeštaj nam je bio u domu u kome smo imali tri obroka, po ceni od samo 100 dolara za mesec dana. Sav novac koji smo uložili u ovaj put smo vratili jer su zarade bile odlične – kaže Jelena, učesnik W&T programa.

Americi svako ko ima želju da radi, posao može vrlo brzo da nađe, a svaki trud se maksimalno ispalti. U budućnosti svakako sebe vidim u Americi, jer je sve podređeno uspehu pojedinca. Naročito mi se svideo Njujork koji me je očarao, i u njemu bih volela da živim jednog dana. Jedino što mi je žao jeste što ranije nisam otišla u SAD”.

Zato mladi, iskoristite priliku koja vam se pruža.