Ne kupujte jeftine plastične naočare za sunce

naočare-za-sunce
Slika preuzeta sa http://www.infoprijedor.club/?p=466843

Mladima je bitno da uštede svaki dinar svog džeparca ili plate koju će rado potrošiti na garderobu, festivale, putovanja ili noćni provod. Kad dođe leto, svako od nas se seti da su mu potrebne naočare za sunce.

Postavlja se pitanje da li treba kupiti skupe ili jeftine naočare za sunce i da li jeftine naočare za sunce mogu zaštititi oči od štetnog UV zračenja?

Oftamolozi jeftine naočare za sunce koje se mogu naći na pijačnim tezgama za 200 dinara svakako ne preporučuju jer su ispod propisanog standarda i kvaliteta a mogu biti tihi ubica dobrog vida.

Nošenjem naočara za sunce bez UV zaštite, oči su izložene većoj opasnosti od štetnih UV zraka nego da ih uopšte ne nosimo.

Jeftine naočare koje se mogu kupiti na ulici i tako uštedeti po koji dinar nisu proverenog kvaliteta.

Za dobre naočare ne treba štedeti, već ih treba kupiti na proverenim mestima, u specijalizovanim optičarskim radnjama ili (kako to obično mladi više vole) online.

Zaštita vaših očiju ne treba da bude sekundarna stvar jer je sunce sve opasnije, a ako imate jeftine plastične naočare, postoji velika verovatnoća da će vam se vidno polje iskriviti, izložiti očni mišići velikom naporu što će uticati na oštećenje vida.

Greške koje pravite u mladosti odraziće se loše po vaše zdravlje u skorijoj budućnosti, u ovom slučaju štetno po vaše oči.

Ako već imate problem sa dioptrijom, ne bi trebalo ni da razmišljate o nošenju jeftinih plastičnih naočara za sunce uprkos tome što vam dobro stoje i savršeno se uklapaju uz odevnu kombinaciju.

Šta treba znati?

U mnogim prodavnicama, parfimerijama, drogerijama se prodaju jeftine polarizovne naočare za sunce koje nisu adekvatna zaštita za oči. Takve naočare samo smanjuju odsjaj sunca a ne štite oči od štetnog UV zračenja.

Nošenje jeftinih naočara za sunce prouzrokuje zamor očiju i glavobolju.

Da li ste to nekad osetili?

Ako jeste, bacite plastične naočare za sunce jer je bolje ne nositi ih uopšte nego nositi ih.

Ako su vam potrebne naočare za vožnju, to posebno naglasite optičaru kako bi vam preporučio naočare za sunce koje će vam dobro poslužiti dok vozite.

Naočare za sunce treba da nosite i kad je oblačno, kad ste na planini a ne samo na moru.

Savet: Naočare uvek držite u futroli i nikad ih ne okrećite tako da stakla budu dole, brišite ih posebnom krpicom i držite što dalje od izvora toplote!

Ako pratite modu, znate da su mačkaste naočare trend za žene a pilotske naočare trend za muškarce.

Bez obzira na modu, naočare moraju da budu dovoljno velike kako bi svojom površinom zaštitile oči.

Pre kupovine naočara za sunce, proverite da li na njima piše UV 400% ili 100% UV zaštita i kupite ih ili poručite online od proverenih optičarskih radnji gde ćete imati garanciju!

Na internetu možete istražiti koji model naočara ide dobro uz oblik lica, možete birati između polarizovanih stakala ili čuvenih, traženih foto grej stakala, a možete naručiti da vam se naočare naprave po meri.

Ne kažemo da treba da kupujete naočare za sunce poznatih brendova koje dosta koštaju, bitno je da su naočare za sunce proverenog kavaliteta, da štite od štetnog UV zračenja i da su pristupačne cene.

 

 

 

Budite prvi koji će komentarisati

Vaš komentar

Your email address will not be published.


*