Kako najbrže naučiti engleski jezik?

učenje-engleskog-jezika

Učenje bilo koje nove veštine iziskuje određeno vreme, ali zato  postoje mali trikovi koji vam mogu pomoći da brže savladate željenu veštinu.

Prva i najbitnija stvar je da ne radite i ne uzimate da učite nešto što vam je dosadno i što vam dolazi kao teret, a ne kao zabava i upijanje znanja.

Pre nego što krenete u avanturu učenja engleskog jezika ili bilo kog drugog potrebno je da sebi postavite jasan i dostižan cilj.

Potrebno je da odredite vreme koje ste spremni da uložite u svakodnevno usavršavanje engleskog jezika. Ako je potrebno zapišite svoje motive i glavne ciljeve kako ne biste skrenuli sa puta.

Reči iz svakodnevnog govora

Ako ste apsolutni početnik u učenju engleskog jezika možete krenuti tako što ćete naučiti reči koje se najviše koriste u svakodnevnom govoru.

Reči poput „da i ne“ kako biste znali da nešto potvrdite ili odbijete, „ja, ti, on, ona“ kako biste znali da napravite razliku među govornicima, reči koje će vam pomoći da se za početak orjentišete u prostoru.

Nakon toga naravno reči koje označavaju vremensku odrednicu, pozdravi i tako dalje.

Tv sadržaj

Setite se samo koliko ste reči i izraza naučili gledajući španske serije.

Počnite polako da slušate dok gledate tv sadržaj, kad postanete samouvereniji, obrišite srpski titl i gledajte sa engleskim, upijajte izgovor, ali i pisanu reč.

Ono što je veoma bitno je da u početku izbegavate sadržaje koji imaju stručnu terminologiju poput pravnih i medicinskih serija, počnite sa osnovama i pričama iz svakodnevnice.

Čitanje i pisanje

Kada govorimo o pisanoj reči možete uzeti lagane knjige, stripove ili možda neki portal sa vestima koji možete čitati na dnevnoj bazi, zapisujte reči koje ne  razumete ili ipak znate šta znače, ali niste znali kako se pišu.

Uzmite lepljivi notes i na svaki pojedinačni listić napišite frazu ili reč koja vam se dopala i želite da zapamtite ili frazu ili reč koji želite da zapamtite,ali vam trenutno ne ide.

Muzika

Danas se život ne može zamisliti bez slušalica i telefona, generalno muzike, bilo da je u pitanju radio ili vaša lična plejlista.

Audio knjige su takođe pronašle svoju publiku.

Kada slušate muziku i neka pesma vam se dopadne, pronađite reči na internetu, pokušajte da prevedete pesmu, ako ne već sami onda uz nečiju pomoć.

Ovo će vam pomoći da vam pesma potpuno uđe u glavu, a samim tim i reči koje se u njoj koriste.

Putovanja

Putovanje u države u koje možete govoriti engleski jezik nije nemoguća misija, što je odlična povlastica kada je u pitanju učenje ovog jezika upravo iz razloga što je on najšire rasprostranjen jezik.

Kada otputujete pokušajte da se sporazumevate sa lokalnim stanovništvom na engleskom, ukoliko se ne snalazite najbolje i ne razumete, obavezno koristite svoj džepni rečnik i izvucite se iz na trenutak nerešive situacije.

Pokušajte da krenete sa vrlo jednostavnim i kratkim rečenicama, odnosno zahtevima.

Posao u Americi

Za one koji već dobro vladaju engleskim jezikom a hteli bi da ga usavrše, predlažemo work and travel program.

Ako se odlučite na nov korak u životu i otputujete u Ameriku da biste zaradili za studije i naučili engleski jezik na dobrom nivou, onda je work and travel program za vas idealno rešenje.

Nakon ovog programa, bićete traženi na tržištu rada po povratku u Srbiju pošto se mladi radnici sa odličnim znanjem engleskog jezika dosta traže i dobro plaćaju.

Strani jezik se uči ceo život. Bitno je da je učenje jezika kontinuiran proces i da vam to učenje  predstavlja uživanje i zadovoljstvo, a ne teret i obavezu.

Dobro znanje se uvek na kraju isplati i dobro naplati.

 

Budite prvi koji će komentarisati

Vaš komentar

Your email address will not be published.


*