Tvoj profil na LinkedIn-u je tvoj CV

LinkedIn-cv

Nemaš radnog iskustava a želiš da nađeš posao? Pre nego što počneš da šalješ CV-jeve poslodavcima, uredi svoj LinkedIn profil jer je on online CV.

Obavezno napišite: “Open To New Opportunities”

Prvo što treba da uradiš ako želiš da te pronađu HR-ovi jeste da pokažeš da si na raspolaganju.

LinkedIn ti omogućava da odabereš opciju koja te zanima za posao. Nakon odabira određenih opcija, pojavljuješ se HR-ovima u pretragama.Ukoliko si uneo/la opciju Open to new opportunities, postaješ vidljiv/a HR-ovima kad pretražuju nekog ko ima opis: Open to new opportunities ili Open to new job challange.

Sve što treba učiniti je da klikneš na Jobs u gornjem meniju LinkedIn-a, pa da klikneš na Career Interests:

linkedIn-profil

Nakon toga se otvara sledeći prozor:

LinkedIn-profil-za-HR

Kada klikneš na Go to profile, unesi opciju Open to New Oportunities i označi je da vide HR-ovi.

Odaberi određene poslove za koje si zaintersovan/a kao i lokacije i full ili part time opcije koje ti odgovaraju.

Ovo će ti pomoći da budeš primećen/a, a privući ćeš i poslodavce koji upravo traže tvoj profil.

Optimizuj svoj LinkedIn profil

Dostupnost na LinkedIn-u čini te pretraživanijim, ali to nije jedina stvar. Ako profil nije pravilno urađen, vidljivost na ovoj društvenoj mreži neće biti važna.

Da bi povećao/la svoje šanse da dođeš u pretragu regrutovanja, moraš da optimizuješ svoj profil. Pokušaj da u svaki odeljak uneseš ključne reči. Na primer, ako je „Digitalni marketing“ jedna od tvojih veština i odgovara kvalifikacijama potrebnim za posao koji tražiš, trebalo bi da se ta reč pojavi nekoliko puta u LinkedIn profilu.

Digitalni Marketing dodaj u odeljak Skills (LinkedIn omogućava do 50 veština), opis poslova i rezime. Ključne reči treba da odgovaraju tvom iskustvu i iskustvu koje je potrebno za poslove koje tražiš.

Ako ne znaš koje ključne reči da koristiš, pogledaj nekoliko objava sa poslova koji te zanimaju. Plaćena verzija LinkedIn traženja posla pokazuje 10 najboljih veština koje HR traži i kako se rangiraju na svakom objavljivanju posla.

Profesionalna profil slika

Dodao/la si biografiju, ključne reči, veštine i opise poslova koje tražiš. Ostalo je još da se postavi odgovarajuća profil slika jer profil bez slike ne privlaći pažnju HR-ova. Profil slika treba da bude poslovna! Na slici se osmehni i poslovno obuci. Predstavljaj se kao profesionalac kakav želiš biti.

Izgradite mrežu

Poslednje, ali ne najmanje bitno: umrežavanje! Dodaj ljude u svoje konekcije koji su iz polja interesovanja koja te zanimaju. Poveži se sa njima. Objavljuj vesti koje su relevantne za oblast kojim želiš da se baviš.

LinkedIn je društvene mreža za upoznavanje pravih ljudi iz oblasti poslovanja koja te zanima.

Razmisli o polaganju LinkedIn kurseva da bi proširio/la svoje znanje u oblastima u kojima želiš da se razvijaš. Kad položiš neke testove, pokaži ih na svom profilu.

I ne zaboravi, dok tražiš posao koji bi želeo/la da radiš, uči! Uči stalno i prati promene koje se dešavaju u toj sferi.

Pored LiknedIn kureva, postoje mnogi YouTube tutorijali kao i povoljni a dobri online kursevi na Udemy.

Ulaži u svoje znanje uvek. Kad počneš da radiš, uči i dalje jer je to vredna investicija koja će ti otvoriti mnoge poslovne mogućnosti.

 

 

 

 

Budite prvi koji će komentarisati

Vaš komentar

Your email address will not be published.


*