Koja su najpostavljenija pitanja na intervjuu za posao?

zaposlenje

Želite li da vaš razgovor za posao prođe bez greške? Veoma je važno da budete spremni i da dobro odgovorite na pitanja koje će vam regruteri postaviti. Kako se ona u većini slučajeva ponavljaju, poslodavci očekuju da ćete na njih odgovoriti brzo i bez oklevanja.

Veoma je važno da se dobro informišete o kompaniji, njenom poslovanju i ciljevima. U vreme interneta to ne bi trebalo da vam predstavlja problem. Regruteri će ceniti ako pomenete kompaniju i time pokažete da znate za koga želite da radite.

Ne trudite se da zapamtite odgovore, ali dobro da razmislite o njima pre odlaska na intervju. Vaš nastup biće bolji ukoliko prethodno prođete sva pitanja za koja mislite da će vam regruteri postaviti. Ako će vam biti lakše, danas na internetu možete pronaći bezbroj saveta kako da se pravilno pripremite za razgovor za posao, zato slobodno posetite Gugl ili Jutub.

Šta znate o našoj kompaniji i zašto bih zaposlio baš vas?

Kažite nam nešto o sebi

Ovo pitanje samo izgleda jednostavno, ali verujte, samo izgleda tako, jer odgovor na ovo pitanje ne možete da smislite na licu mesta. Bitno je da smislite koncizan odgovor. Nepovezan i loše sastavljen odgovor može dovesti do toga da prvi utisak regrutera o vama bude negativan. Razmislite šta je to što bi želeli da kažete, a da će vam ići u korist, kada je u pitanju mišljenje poslodavca. Sumirajte svoje poslovno iskustvo, zapitajte sebe u kom smeru želite da vaša karijera ide. Zapitajte se kako da sve to složite u jednu savršenu sliku, tako da neko ko to prvi put čuje bude oduševljen.

intervju za posao

Pitanja o vašoj ličnosti i karakternim osobinama

U ovoj kategoriji pitanja prednjači pitanje „Koje su vaše prednosti, a koje slabosti?“. Cilj regrutera je da vidi da li možete da priznate svoje slabosti i da li ste spremni da radite na njima. Kako bi regruteri bolje ocenili vaš karakter mogu vas pitati i da im opišete određenu situaciju u kojoj je do izražaja došao vaš osećaj za liderstvo, timski rad ili jednostavno pokazuje da ste strpljivi i da umete da prihvatite kritiku ili poraz. Pokušajte da izdvojite događaj iz svoje radne biografije, u kojem ste zablistali i ispričajte ga sa entuzijazmom.

Šta znate o našoj kompaniji i zašto bih zaposlio baš vas?

Regruteri, ali i vlasnici kompanija žele da zaposle ljude koji znaju njihovu poslovnu priču, veruju u nju i žele da učestvuju u njenom napredovanju. Kao što smo već napisali, pre nego što odete na razgovor, pogledajte na internetu kakva je to kompanija, koji im je cilj, za šta se zalažu i koji im je moto. Kada nastupite samouvereno i pokažete regruteru da ste upoznati sa poslovanjem kompanije i njenom filozofijom, objasnite im kako je to povezano sa vama i kako vi možete da doprinesete rastu kompanije.

popunjavanje upitnika

Koliku platu očekujete?

Ovo je trik pitanje. Zato bi trebalo da se raspitate kolika je plata za radno mesto za koje vi konkurišete kako biste mogli pravilno da odgovorite. Odete li previsoko, siguno vas neće zaposliti, a ako kažete prenisku cifru, pomisliće da ne cenite dovoljno svoje vreme i rad.

Kako sebe vidite profesionalno za 5 godina?

Ovo pitanje je najpostavljenije, ali i najiritantnije pitanje na intervjuima za posao, pogotovo kod nas. Ljudi u Srbiji smatraju da je država previše nestabilna da bi pravili dugoročne planove, zato i ne vole da odgovaraju na ovo pitanje. U svakom slučaju, ako morate da odgovorite, budite optimistični, gledajte na budućnost kao na prazno platno koje ste spremni da ispunite isključivo uspesima.

Budite prvi koji će komentarisati

Vaš komentar

Your email address will not be published.


*